Kırıkkale'de kaçak avcılara 9 bin 700 lira ceza

Kırıkkale'de kaçak avcılara 9 bin 700 lira ceza

Kırıkkale'de Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü ile Jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda kınalı keklik avlayan 2 şahsa toplamda 9 bin 756 lira cezai işlem uygulandı.

A+ A-


Edinilen bilgiye göre, Balışeyh ilçesi Mehmetbey Obası köyü civarında kafes ile keklik avı yapan avcıların olduğu ihbarını alan ekipler, kısa sürede olay yerine gitti. Kaçak avcılık yaptığı belirlenen 2 şahsı tespit eden ekipler, kınalı keklik ve kafeslere mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el koydu. Şahıslara ise ayrı ayrı olmak üzere 3 bin 773 er lira idari para cezası ve toplamda 3 kınalı keklik için 2 bin 210 lira tazminat cezası uygulandı.
Konu ile ilgili Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "İlimiz Balışeyh İlçesi Mehmetbey Obası köyü civarında kafes ile keklik avı yapıldığına dair yapılan ihbar üzerine, Jandarma ekipleri ve şube müdürlüğümüz ekiplerinin takibi sonucunda 2 şahıs, 3 adet kınalı keklik ve kafesleri ile birlikte yakalanmıştır. Kınalı keklik ve kafeslere mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konulmuştur. Şahıslara ayrı ayrı olmak üzere 3 bin 773 er lira idari para cezası ve toplamda 3 kınalı keklik için 2 bin 210 lira tazminat cezası uygulanmıştır. Av koruma ve kontrol çalışmalarına aralıksız olarak devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.


Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur